fbpx

Sommarstället som blev åretruntboende

I Ulriksdal utanför Lycksele har Peder Nilsson och hans fru gett nytt liv åt sommarstället som de köpte av hans halvsyster för några år sedan. På sjötomten står nu en nybyggd enplansvilla med garage och carport istället för den äldre och mindre 1950-talsstugan som tidigare stod på plats.

Berätta hur det kom sig att ni byggde här!

– Under sommaren 2014 var min fru sjuk i rosfeber. Eftersom vi inte vi kunde resa bort någonstans den sommaren bodde vi på sjötomten med husvagnen, badade och trivdes. Det var då som tankarna föddes på att vi permanent skulle kunna bo så här. Min fru är dessutom uppvuxen vid Vojmsjön, Vilhelmina så vi kände båda att det var lockande att bo nära vattnet.

– När vi senare fick möjligheten att köpa stället av min halvsyster blev vi mycket glada.

Varför valde ni Tegsnäshus?

– Vi letade inte så mycket utan fick tips av en kollega om att Tegsnäshus hade startat. Vi hörde av oss till dem, fick bra kontakt och kände förtroende. De är lokala och kändes som ett naturligt val.

Hur lade ni upp byggprojektet?

– Vi hade en egen ritning som Tegsnäshus tog hand om och använde som konstruktionsunderlag. Vi valde att köpa ett komplett skal med väggblock och tak för både huset och garaget. Väggpanelen är Tegsnäshus egen, något bredare, liggande panel.

– Plattan har vi gjort själva och vi ansvarar även för arbetet invändigt samt att måla huset utvändigt.

Vilka är fördelarna med Tegsnäshus sätt att bygga?

– De har kunniga medarbetare, är lätta att samarbeta med, det är norrländskt och lokalproducerat. Det känns också som att hela kedjan hänger ihop, från att blocken spikas ihop till att allt är uppsatt.

Vad är du mest nöjd med?

– Jag skulle säga att hela konceptet känns bra och bygget är rejält. Vi har även några särskilda lösningar som Tegsnäshus utfört på ett bra sätt. Vi har till exempel ett burspråk på ena långsidan som är speciellt i sin utformning. Taklösningen var också en utmaning eftersom huset är en enplansvilla med ryggåstak, har 2,50 i takhöjd förutom i vardagsrummet där vi har full takhöjd på 4 meter. 

Har era förväntningar uppfyllts?

– Absolut! Tegsnäshus har gjort ett ordentligt arbete, varit lätta att få kontakt med och har varit serviceminded. Efter att allt var klart har de även stämt av med oss om vad vi tycker och hört sig för så att vi är nöjda.  

 

Fakta:

Koncept: Skalhus

Husmodell: Enplansvilla med garage och carport

Storlek: Boyta, 160 kvadrat

Plats: Ulriksdal, Lycksele