fbpx
Tegsnäshus Lundgren

Ett hus med utsikt, lugn och ro i Saxnäs

Tack vare det nya enplanshuset i Saxnäs blir det både lättare och trevligare än tidigare för Stefan Lundgren och hans sambo från Stöcke, utanför Umeå att vistas i fjällvärlden. Det tidigare husvagnsboendet på campingen i Klimpfjäll har ersatts av ett nybyggt hus från Tegsnäshus.

Berätta varför ni ville bygga här?

– Vi hade en husvagn på campingen i Klimpfjäll under många år men tröttnade på att det kunde vara ganska livat där på nätterna. Vi började därför leta efter stugor som var till salu men hittade inget som vi tilltalades av. Efter en tid fann vi tomten i Saxnäs som vi köpte och det är inget vi ångrar! Läget är högt på Middagskullen och utsikten väldigt bra.

Varför uppskattar ni fjällvärlden?

– Ett av våra stora intressen är fågeljakt, vi har fågelhundar och jagar gärna ripa. Vi tycker även om att gå på tur, speciellt på vårfjället med våra Tegsnässkidor. För oss har det därför varit naturligt att bygga i fjällen och inte närmare kusten.

Varför blev det Tegsnäshus?

– Jag känner till Tegsnäs Group genom mitt arbete och tyckte det var intressant att de börjat göra hus så jag kontaktade dem. Jag var även i kontakt med andra husbyggare men magkänslan var rätt med Tegsnäshus.

– Tegsnäshus är från orten och efter att jag talade med en kund som de levererat åt och även fick se ett uppsatt hus förstod jag att de bygger ordentligt. Tegsnäshus lösningar känns rejäla, väggarna är väldimensionerade, husen är välisolerade och helhetskänslan är gedigen.

Vilka är fördelarna med ett blockhus tycker du?

– Den allra största fördelen är att byggtiden är snabb. Det är särskilt bra på om man bygger under hösten då fjällvädret kan vara dåligt. Huset är vädersäkrat på fyra dagar vilket ger en trygghet. Att bygga med lösvirke är en betydligt längre process.

Berätta hur gick bygget till?

– Plattan och markarbeten gjordes av en lokal entreprenör. Tegsnäshus levererade ett komplett skal med väggblock och tak. De skötte hela uppsättningen. Både leveranser och montage gick utan bekymmer.

– Jag gör det invändiga arbetet själv. Mellanväggarna är uppe, liksom innertaket och köket är på gång. Ambitionen är att allt blir klart under våren 2020, omkring påsk. Vi valde ett enplanshus med tre sovrum samt kök och vardagsrum i en öppen lösning, boytan är omkring 95 kvadrat. Den utvändiga färgsättningen är blyertsgrå. Panelvirket var mellanstruket vid leverans och den sista strykningen ansvarar vi själva för.

Motsvarade Tegsnäshus era förväntningar?

– Absolut, jag kan inte se att det kunnat bli bättre, vi fick precis som vi ville. Vi skissade huset som vi ville ha det, vi använde ingen ritning som nån annan gjort. Tegsnäshus konstruerade och byggde det därefter. De löste allt med den flexibilitet och kvalitet som vi eftersträvade.

Fakta:

Koncept: Skalhus

Husmodell: Enplanshus

Storlek: 95 kvadrat

Plats: Saxnäs